Visiba Care och Detectivio i samarbete för framtidens vård

ENGLISH Mer än sju miljoner patienter får vård och stöd genom Visiba Cares digitala vårdplattform. Över 33 000 vårdutövare använder Visiba Care dagligen i kontakten med patienter digitalt. Nu har Visiba Care och Detectivio tecknat ett samarbetsavtal med målsättningen att till vårdplattformen addera kamerabaserade hälsomätningar baserade på Detectivios AI-mjukvara.

Visiba Care erbjuder en digital vårdplattform där patienter och vårdgivare har tillgång till flera lösningar från en och samma ingång. Detectivio utvecklar AI-mjukvara för mätning av vitalparametrar med hjälp av kamera, och en klinisk studie pågår vid flera kliniker i Västra Götaland.
Nyligen höll parterna en workshop som första steg i samarbetet där en av målsättningarna är att göra det möjligt att bedöma fler tillstånd på distans.
– Att fler patienter skulle kunna handläggas digitalt i stället för att hänvisas till en fysisk klinik blir en påtaglig förbättring både för patienter och vårdgivare, säger Stefan Malmberg, VD och grundare av Detectivio.
I samarbetet kommer möjligheten att göra mätningar med kameran i mobiltelefon eller dator att utforskas. De mätningar som är aktuella är puls, andning och blodets syresättning.

            

 För mera information: Stefan Malmberg, stefan@detectivio.com, 073-0758004

   

Detectivio grundades 2017 av en läkare och en AI-forskare, med målet att möjliggöra kontaktfri mätning av vitalparametrar – grunden för att bedöma hälsa. En pilotstudie är publicerad och nu pågår en större klinisk studie, som genomförs av Västra Götalandsregionen och Sahlgrenska akademin/Göteborgs universitet. Med stöd av Sahlgrenska Science Park fortsätter Detectivio att utvecklas och befinner sig i startup-fas med målsättning att ta en första produkt till marknaden inom en nära framtid. www.detectivio.com

Annette Björklund